Vasara: ēdam augļu desertus.

Vasara ir vispiemērotākais laiks atteikties no smaga ēdiena un dot iespēju organismam atpūsties. Ēdienkartē pirmajā vietā vajadzētu būt augļiem, dārzeņiem, labi būtu atteikties no makaroniem, pelmeņiem un tamlīdzīgiem ēdieniem. Dārzeņu ragū, salāti, augļu kokteiļi, augļu deserti – tie ir ēdieni, ar kuriem vajadzētu sevi lutināt vasarā. Vēlams būtu atteikties arī no konditorejas izstrādājumiem – bulciņām, kūkām u.t.t. Šajā rakstā gribam parunāt par vasaras augļu desertiem, kurus var ātri un vienkārši pagatavot un kuru ēšana jums sniegs gan lielu baudu, gan noderīgumu.

Augļu – ogu deserti ir lielisks aizstājējs saldajiem konditorejas izstrādājumiem, tie apmierina ne tikai morālo un fizisko vajadzību pēc saldā ēdiena, bet arī palīdzēs atbrīvoties no kāda lieka kilograma, jo tos lietojot jūs uzņemsiet mazāk kaloriju. Visvienkāršākais, tāds deserts ir augļu salāti. Pagatavošana ir ļoti vienkārša: ņemiet augļus un ogas, kuri jums vislabāk garšo, sagrieziet un sajauciet! Lieliskais deserts ir gatavs! Ātri, vienkārši, ļoti garšīgi un, galvenais, noderīgi! Kas var būt labāks? Bet augļu un ogu salāti nav vienīgais to pasniegšanas veids.

Otrais, augļu – ogu salātu pasniegšanas veids ir: augļus vai ogas pasniedzam atsevišķi, sagrieztas vai veselas ( atkarīgs no tā cik auglis vai oga ir liels), apbērtus ar cukuru. Apberot, ogas vai augļus ar cukuru, izdalās to dabīgā sula, deserts kļūst vēl garšīgāks un saldāks. Tādu augļu pasniegšanas veidu izvēlas daudzi saldumu mīļotāji. Tas ir vienkāršs un to var pagatavot ļoti ātri.

Bet, ja jūs esat gatavs pacensties mazliet vairāk, tad nākošās receptes ir domātas jums.

Augļu un ogu vasaras desertu varianti.

Želejas, krēmi, uzpūteņi, saldējums, jogurts – to visu var pagatavot no augļiem un ogām. Kaut gan, vasarā nebūtu ieteicams pakļaut augļus un ogas termiskai apstrādei. Mēs jums sniegsim receptes, kurās desertus var pagatavot no svaigiem vai minimāli, termiski apstrādātiem augļiem. Viens no variantiem – pagatavojiet jogurtu ar augļu un ogu gabaliņiem.

Jogurta deserts ar zemenēm un kivi.

Vajag: 400 gr dabīgā jogurta, 5 kivi, zemenes pēc vajadzības, pūdercukurs.

Nomazgājiet un sagrieziet zemenes. Notīriet un sagrieziet kivi. Sajauciet jogurtu ar pūdercukuru, pievienojiet kivi un zemenes, rūpīgi samaisiet un pasniedziet deserta trauciņos.

Karstā laiku tādu desertu var mazliet sasaldēt!

Kefīra – aprikožu deserts ar piparmētrām.

Vajag: 400 ml kefīra 1%, 300 gr aprikožu, 4 ēdamkarotes brūnā cukura, 1 sauja piparmētru.

Sajaucam kefīru ar cukuru, pievienojam rupji sagrieztas piparmētras lapas, vēlreiz visu sajaucam. Dažas vietās pārduram aprikožu mizu, ieliekam tos pokālos, aplejam ar kefīra – piparmētru maisījumu un istabas temperatūrā turam 2 stundas. Pirms pasniegšanas uz 10 minūtēm ieliekam desertu saldētavā.

Augļu ruletītes ‘’Vasara”.

Vajag: plānās pankūkas, augļus un ogas pēc vajadzības.

Cepam plānās pankūkas, sagriežam augļus un ogas, apberam tos ar cukuru. Gaidām, kamēr tie paliek mīksti un no tiem sāk izdalīties sula. Tad, liekam tos uz pankūkām, izlīdzinām, satinam katru pankūku ruletītē, ņemam nazi un sagriežam mazākās ruletītēs.

Gatavojot pankūkas, mīklai varam pievienot kakao pulveri.

Tāds deserts iekaros visus saldumu un austrumu virtuves mīļotājus. Bieži vien augļu ruletītēs izmanto mīkstos sierus vai arī iebiezināto pienu, medu, šokolādi, riekstus. Galvenais – nebaidieties eksperimentēt!

 

 

Separator image .