Padomi, kuri atvieglos ēst gatavošanu.

 

  • Virtuvē ir vajadzīgi vismaz trīs uzgriežamie dēļi: svaigu produktu apstrādei, gatavu produktu apstrādei un mīklas sadalīšanai.
  • Ja ēdiens ir piededzis, katliņu ar ēdienu ir jāliek aukstā ūdenī, piedegums pielips pie katliņa apakšas. Tajā brīdī ēdienu var pārliet citā traukā.
  • Ja zaļumi ir apvītuši, tad ielieciet tos glāzē ar ūdeni, kuram klāt ir pieliets etiķis.
  • Cīsiņi būs daudz garšīgāki, ja jūs tos tvaicēsiet un pēc tam viegli apcepsiet.
  • Ja jums ir vajadzīgs neliels daudzums citronu sulas, tad nebojājiet visu augli, paņemiet adāmadatu vai citu resnu adatu, izduriet auglī caurumu un izspiediet vajadzīgo sulas daudzumu.
  • Lai cepumi cepšanas laikā nepiedegtu, vajag zem formām uzbērt nelielu daudzumu sāls.
  • Lai vista vai cālis cepšanas laikā iegūtu zeltainu, kraukšķīgu ādiņu, vajag to pirms cepšanas sasmērēt ar krējumu.
  • Lai dārzeņus atbrīvotu no kukaiņiem, vajag tos pirms gatavošanas iemērkt sālītā ūdenī.
  • Sinepes, kuras ir atšķaidītas ar pienu nevis ar ūdeni, uzglabājas daudz labāk, tās neizžūst.
  • Maize, maizes kastē uzglabāsies daudz ilgāk un nesažūs, ja jūs maizes kastē ievietosiet dažus svaiga kartupeļa gabaliņu.
  • Svaigu maizi sagriezt plānās šķēlēs var tad, ja nazi uz 1 – 2 minūtēm iemērc verdošā ūdenī.
  • Valrieksti iegūst patīkamu meža riekstu aromātu, ja pirms lietošanas tos mazliet apgrauzdē.
  • Pirms kotlešu vai karbonāžu cepšanas, attīriet gaļu no cīpslām. Cepot cīpslas saraujas un gaļa iegūst neglītu veidu.
  • Lai virtuvē atbrīvotos no nepatīkamām smakām, uzberiet plītij nedaudz sāls.
  • Jūs vārāt kafiju. Ieberiet tajā mazu šķipsniņu sāls – kafijas garša uzlabosies.
  • Ikri bundžiņā tik ātri neizžūs, ja jūs tiem virsū uzliesiet plānu eļļas kārtiņu un cieši aizvākosiet.
  • Lai gatavošanas laikā ēdienā saglabātu vitamīnus, apmaisiet ēdienu tikai ar koka karoti.
  • Jaunā pannā vispirms ir jāuzkarsē tauki, pēc tam to jānorīvē ar sāli.
  • Olu dzeltenumus ar cukuru rīvē porcelāna traukā, siltā vietā. Olu baltumus, otrādi, aukstā vietā.
  • Skābe aizkavē dārzeņu vārīšanos, tāpēc etiķi, citronskābi, tomātu pastu un svaigus tomātus pievieno ēst gatavošanas beigās tad, kad dārzeņi ir jau gandrīz gatavi.
  • Ja jums vajag salātiem pievienot sīpolu, tad, smalki to sagrieziet , ielieciet sietā un aplejiet ar verdošu ūdeni. Sīpols būs garšīgāks, jo no tā pazudīs sūrums. Lai sīpoli nepiedegtu un tiem būtu zeltaina nokrāsa, pirms cepšanas vajag tos apviļāt miltos vai apbērt ar cukuru.
  • Lai sāls būtu sausa un irdena, tad sāls traukā ievietojiet 2 – 3 rīsu graudiņus, kuri uzsūks mitrumu.
  • Ja mannas putraimus aplej ar aukstu ūdeni, bet pēc tam – ar verdošu, tad tājā neveidojas kunkuļi.
  • Ja vārāt rīsus, nepievienojiet cukuru, no cukura rīsi kļūst cietāki.
  • Daži pilieni augu eļļas, kurus jūs pievienosiet ūdenim, kurā vārās pupiņas, padarīs tās mīkstākas un garšīgākas.
  • Mīkstu, lipīgu mīklu ir viegli izrullēt, ja to apsedz ar pergamenta papīru.
  • Maizes raugs uzglabāsies daudz ilgāk, ja ieraksiet to miltos vai smalkā sālī.
  • Mīkla rūgs vienmērīgi, ja jūs tajā iespraudīsiet dažas makaronu caurulītes.
  • Ja jūs cepat pīrāgu ar žāvētiem augļiem, tad vispirms mīklu apberiet ar rīvmaizi, tad lieciet augļus – rīvmaize uzsūks mitrumu.
Separator image .