Ar ko pacienāt negaidītus viesus? Ar desertiem!

Bieži vien gadās tā, atskan telefona zvans un balss klausulē paziņo: ‘’ Pēc kāda maza brītiņa mēs iebrauksim pie jums ciemos…. Mēs ilgi neciemosimies, tikai apraudzīsim jūs…’’. Protams, ka mūsu ziņā paliek tas – gribam mēs ciemiņus ar kaut ko uzcienāt, vai negribam. Bet, kura saimniece sagaidīs ciemiņus un neuzcienās? Varbūt tādas ir, bet man ir ļoti paveicies, es tādas nepazīstu. Arī pati neesmu no tām, jo man vienmēr sagādā prieku ciemiņiem piedāvāt vismaz tējas tasi… un kādu saldumu.

Bet, gadās vēl arī tā, ledusskapis ir tukšs, cepumu un konfekšu trauks arī tukši. Ar ko tad lai cienā? Te ir dažas, vienkāršas desertu receptes, kuras pagatavot ir ļoti vienkārši un nekādi sarežģītie produkti arī nav vajadzīgi.

Torte ar siltu aveņu krēmu.

Šī torte ir pasakaini garšīga pateicoties maigajam aveņu krēmam. Tā recepte tapa pavisam nejauši – kulināro improvizāciju laikā un tā ir ļoti iegaršojusies visiem mājiniekiem. Tas ir viens no desertiem, ar kuru man ļoti patīk cienāt ciemiņus.

Tādu torti var pagatavot ne tikai no svaigām, bet arī no saldētām avenēm. Vispirms ir jāpagatavo biskvīta mīkla, kurai vajadzēs:

3 olas,

1 ēdamkaroti krējuma,

1 glāzi miltu,

1 glāzi cukura.

Olas putojam ar cukuru, kamēr izveidojas baltas putas, pievienojam izsijātus miltus, krējumu un visu rūpīgi sajaucam. Var pievienot mazliet cepamo pulveri vai sodu, kura ir sajaukta ar ļoti mazu daudzumu citronskābes. Lejam mīklu formā un liekam uzkarsētā cepeškrāsnī.

Kamēr torte cepas, gatavojam krēmu. Svaigas avenes (ja ir sasaldētas – atkausējam mikroviļņu krāsnī), sajaucam ar iebiezināto pienu. Tad, kad biskvīts ir jau gandrīz izcepies (bet nav apbrūninājies, mēs to liksim cepeškrāsnī vēlreiz), izņemam to no cepeškrāsns. To nedrīkst izņemt par ātru, jo tas ‘’sakritīs’’, ja par vēlu – piedegs.

Gandrīz gatavo biskvītu dažās vietās pārduram ar dakšu un aplejam to ar aveņu krēmu. Torte visu laiku paliek formā. Tad atkal liekam uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam 2 – 3 minūtes, kamēr torte gatava. Gatavo torti izņemam no formas un pasniedzam siltu.

Jūsu ciemiņi pienācīgi novērtēs šo pasakaino aveņu torti!

Deserts ar banāniem un šokolādi.

Gribat pārsteigt ciemiņus? Tad, kad jūs pasniegsiet šo desertu, viņi nekad nenoticēs, ka jūs to negaidījāt! Jums vajag – skaistus, platus pokālus uz tievas kājas vai mazus stikla trauciņus. Vēl vajag:

Banānus,

Valriekstus,

Iebiezināto pienu ar šokolādi vai iebiezināto kakao.

Banānus sagriežam plānās ripiņās, sajaucam ar sasmalcinātiem valriekstiem un liekam trauciņos vai pokālos. Virsū desertam lejam vai nu iebiezināto pienu ar šokolādi vai iebiezināto kakao, rotājam ar valrieksta pusīti. Tāds deserts izskatās lieliski un ir ļoti garšīgs.

Separator image .